Let me slide in your DMs

În 2007, când m-am apucat io de blogging, lumea era mai simplă.

Și internetul și mai simplu. Ca în orice stadiu incipient, primitivitatea era literă de lege. Scriam despre cum duc gunoiul și fac curat în casă. *gossip*

Vremuri simple, prieteni.

Cu timpul am făcut #creier. Am ieșit din barbarie și ne-am dus în web 2.0. Au început și agențiile de publicitate să bage bani. Conferințele de web și blogging și comunicare s-au întețit. #ego

Am prins vremuri bune, n-am să vă mint. Campanii mișto, cu oameni mișto. Conferințe interesante, cu oameni mișto, cu subiecte… mă rog, unele mișto, altele nu. Ca-n viață.

După vreo 4 ani de astfel de chestii mișto (ce credeam io la vremea aia), am plecat pe un drum mai artsy să-mi împlinesc și io sufletul.

Adică n-am făcut nimic. Am stat și am scris pentru mine lungi texte pe care n-o să le vadă nimeni, ever. Și-am terminat o facultate și-un master de Litere. Doar pentru sufletul meu.

Și mi-am canalizat energiile să învăț să stăpânesc măcar un lucru la nivel de specialist. Gen, să pot să merg să cer bani pe ceea ce știu să fac, pentru că am ajuns la un nivel.

And while I was gone în bula mea, am sesizat câteva chestii…

Conferințele alea mișto de comunicare au început să devină repetitive (subject-wise).

Campaniile de publicitate aveau, more or less, aceleași principii la bază. Mecanisme din care cu greu se iese și azi.

Bloggingul murise. Instagramul preluase controlul. YouTube-ul devenise și mai rege decât era. New era, prieteni.

Doar că de data asta puteam să intuiesc și io încotro mergem. Ce trebuie să facem. Ce campanii chiar merită bugete și ce acțiuni să faci când în social media ca să dai bine.

Și-am virat în advertising cu totul și aici mă scald și azi. După 10 ani…

De ce nu mai am blog?

Pentru că o criză de identitate a avut loc. Pentru că toți, la un moment dat, devenim cineva și încercăm să ne dăm seama de acel Cineva.

Pentru că nu mereu ai cuvintele la tine și nu mereu ai ce să spui.

Pentru că un conținut valoros e valoros prin cantitatea informațională pe care o pune pe masă, modul și efectele.

Io am zis că nu prea mă încadrez în standardele astea. Așa că mi-am luat timp să descopăr cine sunt acum și încotro mă duc.

Și am descoperit doo’ direcții: un newsletter ocazional pentru scrisul meu groaznic și neașteptat; și Twitch pentru comentariu social acid, de data asta cu o regularitate (doar nu-s hater degeaba)*.

Așa că te poți abona pentru scriitura mea antică și de demult. Pentru ce cărți citesc, ce filme văd, seriale sau documentare, pe unde mă plimb și ce observ.

Adică pentru ce scriam și înainte pe blog. Da’ mai mult rar.

*Încă lucrez la asta. Expect it somewhere in 2023.

Ce am reușit meanwhile work-wise?

  • Un In2 Sabre Awards pentru Digital Innovation, prin campania de lansare a aplicației Fairo în România


People

Adrian Anghel
Social Media Consultant. Internet explorer. Meme creator. 3-times awarded Hater of the Year by my friends.